Hyppää pääsisältöön
Ihmisiä salissa seminaarissa.

Koordinaatti Osallisuuden osaamiskeskuksessa

Koordinaatin tavoitteena on, että digitaalisen osallisuuden ja vaikuttamisen osaaminen vahvistuu ammattilaisten keskuudessa ja tämän myötä nuorten mahdollisuudet osallistua ja vaikuttaa digitaalisissa ympäristöissä lisääntyvät.

Koordinaatti sijoittuu osaamiskeskustehtävissään rakenteellisesti osaksi Oulun kaupungin nuorisopalveluita.

Tuemme nuorten parissa toimijoita sekä muita ammattilaisia digitaalisten alustojen käyttöönotossa osallisuuden ja vaikuttamisen välineiksi sekä kannustamme heitä hyödyntämään niitä osallisuustyössään.  Erityisenä välineenä tässä tehtävässä on oikeusministeriön Digiraati.

Koordinaatin tehtävänä on Digiraadista viestimisen sekä toimijoiden tukeminen sen hyödyntämisessä, erityisenä kohderyhmänä kuntatoimijat. Kokoamme tietoa ja viestimme myös muista digitaalisista vaikuttamisen välineistä ja menetelmistä sekä tuemme niiden käytössä. Kokoamme hyviä käytäntöjä digitaalisesta osallisuudesta ja viestimme niistä uutiskirjeisämme ja sosiaalisen median kanavissamme. 

Koordinaatti neuvoo, opastaa, tukee, sparraa ja kouluttaa. Tarjoamme tietoa ja tukea toimijoille myös eri mahdollisuuksista osallistaa nuoria digitaalisesti.

Koulutamme ammattilaisia lähitapaamisissa ja verkossa sekä tarjoamme itseopiskelukurssin Digiraadin sisällöistä. Järjestämme säännöllisin väliajoin kaikille avoimia Digiraati-esittelytilaisuuksia. Tarjoamme konsultointia, Teams-klinikoita sekä lyhytkoulutuksia osallisuuteen ja vaikuttamiseen.

Koordinaatti on osatoteuttajana Osallisuuden osaamiskeskuksessa, jonka muodostavat Nuorten Akatemia, Nuorisovaltuustojen liitto ry., kehittämiskeskus Opinkirjo, SPR Nuorten Turvatalot sekä Koordinaatti.

Nuorisoalan osaamiskeskusten toimikausi päättyy maaliskuun 2024 lopussa. Siten myös Koordinaatin toiminta päättyy 31.3.2024.

Lisätietoja Koordinaatin tehtävistä ja toiminnasta osana Osallisuuden osaamiskeskusta antaa suunnittelija Pirjo Kovalainen, pirjo.kovalainen(at)ouka.fi tai p. 044 703 8303. 

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!