Hyppää pääsisältöön
Otsikkokuvassa ihmisiä keskustelemassa

Osaamiskeskus toiminta vuosille 2020-2024 on päättynyt

Koordinaatin toiminta päättyy 31.3.2024. Opetus- ja kulttuuriministeriö nimitti maaliskuussa 2020 kuusi nuorisoalan osaamiskeskusta, joista kaikki ovat useamman eri toimijan yhteenliittymiä. Osaamiskeskukset ovat kehittäneet ja edistäneet nuorisoalan osaamista, asiantuntijuutta ja tiedonkulkua nuorisolain mukaisesti. Osaamiskeskusten toimikausi päättyy maaliskuun 2024 lopussa. Täten myös Koordinaatin toiminta päättyy 31.3.2024.

Koordinaatin toiminta on päättynyt 31.3.2024 edellisen kauden VANUPOn myötä. Koordinaatti on toiminut vuosina 2020 -2024 nuorisoalan kehittämistä kolmessa eri osaamiskeskusten yhteenliittymässä. Näiden osaamiskeskusten painopisteet ovat nuorisotyö kunnassa, osallisuus ja vaikuttaminen sekä digitaalinen nuorisotyö.

Toimimme yhteistyössä vuosina 2020 - 2024:

Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskusta koordinoi Lahden kaupunki/Kanuuna. Tässä osaamiskeskuksessa ovat mukana Koordinaatti, Ehyt ry, Mieli ry, Nuorisotutkimusseura ja XAMK/Juvenia.

Osallisuuden osaamiskeskuksen muodostavat Nuorten Akatemia, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto, Opinkirjo, Koordinaatti ja SPR Nuorten turvatalot. Tätä kokonaisuutta hallinnoi Nuorten Akatemia.

Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskuksen muodostavat Helsingin kaupungin hallinnoima Verke ja Oulun kaupungin hallinnoima Koordinaatti. Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskuksen kokonaisuutta hallinnoi Verke.

Osaamiskeskusten yhteenliittymät tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään ja tarjoavat koulutusta ja tukea nuorisoalan toimijoille koko maassa.

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!