Hyppää pääsisältöön

Lasten ja nuorten verkko-osallistuminen uudistuu

Kuvaus

Oikeusministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö kehittävät yhteistyössä Osallisuuden osaamiskeskuksen sekä järjestötoimijoiden kanssa uudenlaista digitaalisen osallistumisen alustaa, Digiraatia (www.digiraati.fi) sekä toimintamallia lasten ja nuorten osallistumisen tueksi.
Osana tätä uudistusta Nuortenideat.fi-palvelu poistui verkosta 15.8.2022.
Viisi nuorta seisoo rivissä katsoen käsissään olevia älylaitteita. Nuoret hymyilevät

Sisältö

Jatkossa on mahdollista hyödyntää muita oikeusministeriön demokratiapalveluita, jotka löytyvät osoitteesta www.demokratia.fi. Esimerkkejä demokratiapalveluista ja niiden käyttötavoista:

  • Digiraati.fi on uusi, erityisesti nuorille suunnattu verkkopalvelu, jonka tarkoituksena on tarjota kaikille alle 29-vuotiaille nuorille yhdenvertainen mahdollisuus saada äänensä kuuluviin yhteiskunnallisissa kysymyksissä.
  • Otakantaa.fi on kansalaisten, järjestöjen ja viranomaisten keskinäistä vuoropuhelua ja osallistumista tehostava verkkopalvelu. Palvelussa voi avata keskusteluja ja kyselyjä ajankohtaisista aiheista.
  • Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kunnan asukkaat ja palveluiden käyttäjät voivat tehdä aloitteita kunnalle. Kuntalaisaloitteen avulla kuntalainen voi nostaa esiin jonkin ajankohtaisen asian tai ongelman, sekä herätellä päättäjiä kiinnittämään siihen huomiota.
  • Kansalaisaloite.fi-verkkopalvelussa äänioikeutettu Suomen kansalainen voi tehdä kansalaisaloitteen. Kansalaisaloitteella ehdotetaan uutta lakia, muutosta olemassa olevaan lakiin tai olemassa olevan lain kumoamista.

Käyttötarkoituksesta riippuen voi myös sosiaalisen median alustoja hyödyntää eri tavoin. Tietoa ja neuvoja sosiaalisen median erilaisista käyttötavoista saat Koordinaatista.

Koordinaatista saat myös jatkossa tukea ja neuvoja digitaalisen osallisuus- ja vaikuttamistoiminnan suunnitteluun ja käyttöönottoon.

Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen nutikoordinaatio@ouka.fi.

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!