Hyppää pääsisältöön

Let´s Talk! - Pohjoismaiden ja Baltian maiden nuorten tieto- ja neuvontatyön verkkokeskusteluryhmä käynnistyy

Kuvaus

Nuorten tieto- ja neuvontapalveluissa työskentelevät Pohjoismaiden ja Baltian maiden ammattilaiset ovat tervetulleita keskustelemaan sekä jakamaan työhönsä liittyviä kokemuksiaan ja ideoitaan. Tammikuussa alkavan Let´s talk! -verkkokeskusteluryhmän tavoitteena on vahvistaa nuorten tieto- ja neuvontapalveluissa työskentelevien verkostoitumista sekä lisätä vertaistukea ja nuorten tieto- ja neuvontatyön näkyvyyttä.
Let's talk! keskusteluryhmän mainoskuva. Tekstinä "Let's talk! about Youth Information. Nordic-Baltic YI Group." Kuvassa myös ERYICA:n yhteistyökumppaneiden logo.

Sisältö

Keskustelujen mahdollistajana on ERYICA Nordic-Baltic nuorten tieto- ja neuvontatyön työryhmä. Työryhmän tavoitteena on tarjota turvallinen keskusteluympäristö nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden ammattilaisille kokemusten jakamiseen, vertaistukeen sekä verkostoitumiseen. Tarkoituksena on keskustella työn tavoitteista, ajassa liikkuvista teemoista ja ilmiöistä sekä nostaa esiin kysymyksiä yhdessä pohdittavaksi. 

Verkkokeskustelut alkavat tammikuussa 2024 ja jatkuu koko vuoden. Ensimmäinen tapaaminen käsittelee nuorten tieto- ja neuvontatyötä tänään ja sen järjestää Koordinaatti (Suomi). Keskustelu on 17. tammikuuta 2024 klo 10.00 (9.00 CET) Teamsissa. Liity tammikuun keskusteluun tästä linkistä: https://bit.ly/LetsTalkYI. 

Työryhmän suunnitelmissa on toteuttaa yhteensä yhdeksän verkkokeskustelua, joista jokaisella on oma teemansa. Jotta mahdollisimman moni voisi osallistua, sen kesto on napakka tunti ja ajankohta on aamu. Työryhmä, jossa Koordinaatti on keskeisenä toimijana mukana, haluaa tarjota turvallisen ympäristön keskustelulle ja vertaistuelle. Keskusteluja ei tallenneta, eikä erillistä ilmoittautumista tarvita. Jokaiselle keskustelulle on oma linkki, josta viestimme aina erikseen. Kielenä on englanti. 

Verkkokeskusteluryhmän konsepti hahmoteltiin Pohjoismaiden ja Baltian maiden nuorten tieto- ja neuvontatyön työryhmän kokouksessa Helsingissä tänä vuonna. Työryhmän tavoitteena on edistää nuorten tieto- ja neuvontatyöntekijöiden verkostojen ja asiantuntijoiden tiedon ja kokemusten jakamista, vertaistukea ja yhdessä uuden tiedon tuottamista paikallisella että kansallisella tasolla.   

Mukana ovat tällä hetkellä seuraavat maat ja organisaatiot:  

Viro (Education and Youth Board), Suomi (Koordinaatti), Liettua (LIJOT), Norja (Forum för Ungdomsinformasjonskontor) and Ruotsi (Lidingö Stad).

Lisätietoja:

Kadri Koort, Education and Youth Board of Estonia: kadri.koort@harno.ee
Jaana Fedotoff, Koordinaatti: jaana.fedotoff@ouka.fi   
Imre Simon, ERYICA: imre.simon@eryica.org   

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!