Hyppää pääsisältöön

Osaamiskeskukset

Nuorisolain (1285/2016) mukaan valtakunnallisella nuorisoalan osaamiskeskuksella tarkoitetaan yhteisöä, joka kehittää ja edistää nuorisoalan osaamista ja asiantuntijuutta valtakunnallisesti. Osaamiskeskuksen voivat myös muodostaa kahden tai useamman yhteisön sopimukseen perustuva yhteenliittymä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö hyväksyi harkintansa mukaan osaamiskeskusten valtionapukelpoisuuden ajalle vuosille 2020-2023 valtakunnallisen nuorisotyön ja –politiikan ohjelman (VANUPO) sisältämien painopisteiden mukaisesti. Uusien osaamiskeskusten valinta tapahtui kevään 2020 aikana. 

Lue koko tiedote osaamiskeskusvalinnoista opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta!

Koordinaatti jatkaa nuorisoalan kehittämistä kolmessa eri yhteenliittymässä, joiden painopisteet ovat nuorisotyö kunnassa, osallisuus ja vaikuttaminen sekä digitaalinen nuorisotyö.

Nuorisotyö kunnassa kokonaisuutta koordinoi Lahden kaupunki/Kanuuna. Osallisuuden osaamiskeskuksen muodostavat Nuorten AkatemiaSuomen Nuorisovaltuustojen Liitto, Opinkirjo ja Koordinaatti.  Tätä kokonaisuutta hallinnoi Nuorten Akatemia. Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskuksen muodostavat Verke ja Koordinaatti. Voit lukea lisää Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskuksesta tästä uutisesta!

Osaamiskeskusten yhteenliittymät tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään ja tarjoavat koulutusta ja tukea nuorisoalan toimijoille koko maassa.

Lisätietoja antaa Koordinaatin kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff, etunimi.sukunimi@ouka.fi, p. 044 703 8215 

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla kaikkien palveluidemme kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.
Välitämme lisäksi tietoa nuorten tieto- ja neuvontatyön ajankohtaisista asioista.

Siirry uutiskirjeisiin!