Hyppää pääsisältöön

Hyödynnä Rikosuhripäivystys RIKUn materiaaleja työssäsi nuorten kanssa

Kuvaus

Tällä viikolla vinkkaamme Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hankkeen yhteistyökumppanin Rikosuhripäivystys RIKUn loistavista materiaaleista.

Sisältö

Tutustu näihin Rikusuhripäivystys RIKUn materiaaleihin

Rikoksen uhrin käsikirja on rikoksen uhreille, uhrin läheisille ja heidän kanssaan työskenteleville suunnattu teos.

RIKU on tuottanut myös erilaisia oppaita, muun muassa nämä:
Käytännön oikeusopas väkivaltarikoksen uhrille 
Ulkomaalaistaustaisen rikoksen uhrin kohtaaminen
  
Rikosprosessiopas nuorille rikoksen uhreille (tuotettu yhteistyössä Väestöliiton kanssa).

Nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille suunnatuista RIKUn materiaalipaketeista löytyy materiaalia kaikenlaisten rikosten osalta. Materiaalipaketit sisältävät myös materiaalia liittyen Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hankkeeseen. Tutustu materiaalipaketteihin RIKUn sivulla

Seksuaalirikoksen tunnistaminen ja avun hakemisen tärkeys – Menetelmiä rikosasioiden puheeksiottoon on yksi materiaalipaketeista. Se on suunnattu kaikille nuorten kanssa työskenteleville aikuisille. Sitä voidaan hyödyntää vaikkapa yläkoulun oppituntimateriaalina.  

RIKUlla on lisäksi nuorille ja nuorten kanssa työskenteleville suunnatut informatiiviset verkkosivut (www.riku.fi/nuoret), joilta löytyy muun muassa erilaisia videoita, pelejä ja testejä.

Rikosuhripäivystys julkaisi vuoteen 2019 asti RIKU-lehteä kolme kertaa vuodessa. Lehdissä käsitellään rikoksen uhriksi joutumista ja siihen liittyviä ajankohtaisia asioita asiantuntevasti ja kansantajuisesti. RIKU-lehdet ovat luettavissa RIKUn sivuilla

RIKU on tehnyt yhteistyövideon YouTubeen Äidin Puheenvuoro -kanavan Inarin kanssa netissä tapahtuvista seksuaalirikoksista: SEKSUAALIRIKOKSET NETISSÄ - NÄIN TUNNISTAT TILANTEEN JA SAAT APUA I TUBEÄITI Q&A EXTRA.

Hyödynnettävissäsi on myös RIKUn tuottama YouTube-video, jossa kerrotaan, mitä kaveri voi tehdä tukeakseen seksuaalirikoksen uhriksi joutunutta nuorta: Kaveri seksuaalirikoksen uhrin tukena.

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla kaikkien palveluidemme kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.
Välitämme lisäksi tietoa nuorten tieto- ja neuvontatyön ajankohtaisista asioista.

Siirry uutiskirjeisiin!