Hyppää pääsisältöön

NUSUVEFO: Digihyvinvointi teemawebinaari

Ajankohta

Kellonaika

09:00

- 12:00

Paikka

Verkkotapahtuma

Kuvaus

Nuorille suunnatun verkkotyön foorumi NUSUVEFO järjestää syyskuussa teemawebinaarin, jossa aiheena digihyvinvointi nuorten ja nuorisoalan ammattilaisten näkökulmasta. Webinaarin ohjelma kuvan alla.
Ilmoittaudu tapahtumaan Kaksi henkilöä nauraa iloisesti työpöydän äärellä.

Sisältö

Teemawebinaarissa käsitellään digihyvinvointia nuorten ja nuorten parissa työskentelevien näkökulmasta. Ilmoittautuminen on avoinna 26.9.2021 asti. Ilmoittautuneet saavat linkin webinaariin ilmoittautumisajan päätyttyä. Osallistua voi myös osittain. teemawebinaarista ei tehdä tallennetta.

Ohjelma

Muutokset ohjelmaan ovat vielä mahdollisia.

8.30 Webinaarilinkki avataan
Yhteyden testaus ja rupattelua aamukahvin lomassa

8.50 Tervetuloa webinaariin
Päivän ohjelma ja ohjeita

9.00 Nuoret ja hyvinvointi digiajassa 
Paula Aalto, kouluyhteistyön ja digitaalisen nuorisotyön päällikkö, Mannerheimin lastensuojeluliitto

9.50 Tauko

10.00 Miten digihyvinvointi näkyy arjen työssäni?
Mukana keskustelemassa hanketyöntekijä Reetta Hänninen, Sua varten somessa -hanke, Nuortennetin asiantuntija Hanna Iso-Metsälä MLL:stä ja erityisnuorisotyönohjaaja Matti Nevalainen Joensuun seurakuntayhtymästä.

10.50 Tauko

11.00 Kun on kiva mennä töihin… - työhyvinvointi nuorisotyössä
Minna Rauas, tutkija, Nuorisotyöntekijöiden työnhyvinvointi -hanke, Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijat

11.50 Päivän yhteenveto

12.00 Webinaari päättyy

Puhujaesittelyt:
Paula Aalto toimii Mannerheimin Lastensuojeluliitossa mediakasvatuksen suunnittelijana. Hän vastaa MLL:n mediakasvatuksen sisällöistä, koulutuksista ja mediakasvatuksen kouluttajaverkostosta ja toimii asiantuntijana mediakasvatukseen liittyvissä kysymyksissä. Paulaa tällä hetkellä mediakasvatuksessa kiinnostaa kovasti mediankäytön yhteydet mielen hyvinvointiin. Paulan sydäntä lähellä on myös digitaalisissa ympäristöissä esiintyvän kiusaamisen vastainen ja ennaltaehkäisevä työ.

Reetta Hänninen on digitaalisen nuorisotyön sydämellinen ammattilainen sekä seksuaalineuvoja, joka on löytänyt unelmiensa työpaikan Sua varten somessa -hankkeesta. Sua varten somessa on Sosiaali- ja terveysministeriön mahdollistama kehittämishanke, jonka tavoitteena on vähentää somessa tapahtuvaa häirintää ja kaltoinkohtelua. 

Hanna Iso-Metsälä on psykososiaalisen auttamistyön ammattilainen ja työskentelee asiantuntijana Mannerheimin lastensuojeluliiton Nuortennetissä. Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana Hanna on työskennellyt sekä järjestöissä että julkisella sektorilla nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi kasvotusten ja digitaalisten kanavien kautta tehtävässä kohtaamistyössä sekä palveluiden kehittämisen parissa. Kohtaamistyötä tekevien työhyvinvointi sekä nuorten osallisuuden vahvistaminen ja äänen nostaminen ovat Hannan erityisiä kiinnostuksen kohteita.

Minna Rauas on työskennellyt nuorisotyön parissa kaksikymmentä vuotta. Nuorten elämä ja etenkin siihen liittyvät haasteet ovat tulleet tutuksi niin suuressa kaupungissa kuin maaseutumaisessa kunnassa. Lisäksi hän ollut kehittämässä alalle ammattieettistä ohjeistusta. Tällä hetkellä Minna työskentelee tutkijana nuorisotyöntekijöiden työhyvinvointiin liittyvässä hankkeessa. Nuorisotyön lisäksi Minna toimii työnohjaajana.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ota yhteyttä

Lisätietoja tapahtumasta antaa Mika Pietilä, mika.pietila@ouka.fi, p. 044 703 8216

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla Koordinaatin kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.

Tilaa uutiskirje!