Hyppää pääsisältöön

Nuortenelämä.fi-palvelun käyttö päättyy

Kuvaus

Nuorille suunnattu verkossa toimiva valtakunnallinen nuorten tieto- ja neuvontapalvelu Nuortenelämä.fi on tullut käyttöikänsä päähän. Nuortenelämä.fi-palvelun elinkaari päättyy kokonaisuudessaan vuoden 2023 maaliskuun loppuun.
Kolme nuorta istuu tuoleilla kääntyneinä yhden nuoren kädessä olevaa puhelinta kohti.

Sisältö

Nuortenelämä.fi-palvelun asiakaspalvelu ja käyttö päättyvät 31.3.2023. Nuortenelämä.fi-palvelun chat on avoinna viimeistä kertaa 13. maaliskuuta. Verkkopalvelun Kysyttävää-palsta palvelee 15. maaliskuuta asti. 

Palvelu on avattu vuonna 2013. Se on rakennettu Drupal 7 -järjestelmäversion pohjalle, jonka käyttötuki päättyy marraskuussa. Käyttöliittymän uusiminen ja sisällön päivittäminen kymmenen vuotta vanhaan palveluun ei ole enää kustannustehokasta. Muutostöihin tai uuden palvelun rakentamiseen ei ole myöskään resursseja käytössä. 

Nuortenelämä.fi-palvelu on vuosien aikana tukenut tuhansia nuoria elämän eri tilanteissa ja kysymyksissä. Yhteydenottojen aiheet ovat vaihdelleet oman itsensä löytämisestä ihmissuhteisiin ja itsenäistymisvaiheen pohdintoihin. Lisäksi nuoret ovat voineet hakea itsenäisesti tietoa Elävää elämää -tietoalueelta, lähettää kysymyksiä Kysyttävää-palstalle tai kohdata työntekijän Nuortenelämä.fi-chatissa. Kuluneiden vuosien aikana nuorten kysymyksiin on ollut vastaamassa satoja eri alojen ammattilaisia suomeksi ja ruotsiksi. Heitä ei voi kylliksi kiittää tästä tärkeästä työstä. Vastaajien työpanos on ollut merkittävää tiedon ja neuvonnan tarjoamisessa nuorille.  

Nuortenelämä.fi-palveluun toteutettiin nykyisen osaamiskeskuskauden aikana yhteistyössä nuorisoalan ammattilaisten kanssa chatbot nimeltä NEbonen. Chatbotin rakentaminen mallinnetaan oppaaksi ja siten hyvänä käytäntönä koko Suomen laajuisesti nuoristyön toimijoiden hyödynnettäväksi. 

Koordinaatti kiittää kaikkia Nuortenelämä.fi-palvelun kehittämiseen osallistuneita ja erityisesti nuorten kysymyksiin vastanneita ammattilaisia sekä kaikkia niitä nuoria, joita olemme kohdanneet vuosien varrella.  

 

Yhteyshenkilöt:   

Jaana Fedotoff  

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ouka.fi  

Puh. 044 703 8215  
 

Riina Papinaho 

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ouka.fi  

Puh. 040 669 3629 

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!