Hyppää pääsisältöön

Alueelliset nuorisotyöpäivät

Ajankohta

-

Kellonaika

11:00

- 13:00

Paikka

Kajaani

Kuvaus

Alueelliset nuorisotyöpäivät Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueen nuorisotyöntekijöille järjestetään Kajaanissa 5.–6.10.2023. Koordinaatti osallistuu tapahtumaan! Koordinaatin kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff on kohdattavissa Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuunan esittelypisteellä.

Sisältö

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston nuorisotoimi järjestää alueelliset nuorisotyöpäivät Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueen nuorisotyöntekijöille Kajaanissa, Hotel Kajanuksessa. 

Päivien teemana ovat ilmastonmuutos ja luonnon säilyttäminen sekä tasa-arvo ja yhdenvertaisuus. Ensimmäisenä päivänä saamme kuulla tulevan hallituskauden uuden valtakunnallisen nuorisotyön ja -politiikan ohjelman valmistelutilanteesta. Rauhankasvatusinstituutista Elina Lauttamäki kertoo rauhankasvatuksesta kriisiaikana ja Sohvi Koivu-Remeksen aiheena on nuoret ja seksuaaliväkivalta. Sanna Immonen Seta ry:stä kertoo meille sateenkaarinuorista ja heidän huomioimisestaan nuorisotyössä. Illalla ruokailun jälkeen on vuorossa maan mainio Eero Schroderus.

Perjantaina aamun aloittaa Metsähallitus ja vie meidät luonnonsuojelun saloihin. Anna-Liisa Pennanen kertoo meille, miten ympäristötietoisuutta voi lisätä ja näin vahvistaa luontosuhdetta. Sen jälkeen perehdymme Terveysmetsä -hankkeeseen Maija Lipposen johdolla. Päivien lopuksi Kimmo Ohtonen auttaa meitä ymmärtämään ilmastoahdistusta ja kertoo meille aktiivisen toivon kehittämisestä.

Lisäksi ensimmäisenä tapahtumapäivänä 5.10. esittelypisteillä toimintaansa esittelevät: Ennakoiva Talousneuvonta, Kajaanin Eränkävijät, Yhdenvertainen Oulu2026 -hanke, Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna, Ohjaamo Kajaani, Spartak Kajaani ry, Osaamiskeskus Nuoska ja Ristijärven 4H. 

Kohdataan tapahtumassa!

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!