Hyppää pääsisältöön

Materiaalit

Tietotulvan hallinnan ammattilaiset: Nuorten tieto- ja neuvontatyö 2020-luvulla

Raportissa selvitetään nuorten tieto- ja neuvontatyön suhdetta muuhun nuorisotyöhön ja nuorten palveluihin, nuorten tieto- ja neuvontatyön erityisosaamista ja sitä, millaisia suosituksia edellisten perusteella voidaan asettaa. Raportin kokosi Nuorisotutkimusseuran tutkija Karla Malm.

Nuorten tieto- ja neuvontatyön vahvuudet ovat raportin mukaan myönteinen tunnistaminen kohtaamisissa sekä tietotulvan hallintaan liittyvä osaaminen. Erityisesti monialaisissa palveluissa nuorisotyön tavoite asettaa nuori keskiöön on olennaista osaamista, joka on tärkeää tehdä näkyväksi. Juuri nuorten kohtaamiseen liittyvät taidot erottavat nuorten tieto- ja neuvontatyön muusta tietotyöstä, ja tekee nuorten tavoittamisen mahdolliseksi.

Media- ja informaatiolukutaitoa painottava ote puolestaan on yksi nuorten tieto- ja neuvontatyön ominaispiirteistä. Työmuodon fokuksessa on tieto ja nuorten yhdenvertaiset mahdollisuudet hyödyntää ja käyttää sitä.

Raportin voi ladata tältä sivulta tai myös tilata maksutta Lisää tilaukseen -painikkeesta, joka lisää tuotteen ostoskoriisi.

Materiaali muilla kielillä

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla Koordinaatin kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.

Tilaa uutiskirje!