Hyppää pääsisältöön

Materiaalit

Kooste: Nuorten tiedon ja ohjauksen saannin oikeus varmistetaan yhteisillä linjauksilla

Esittelemme koosteessa kuusi toimintatapasuositusta, joiden avulla voidaan varmistaa kaikille nuorille yhdenvertaisempia ja laadukkaita nuorten tieto- ja neuvontapalveluja, jotta nuorilla olisi saavutettavaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta kaikkialla Suomessa.​ Suositukset on tuotettu yhteistyössä nuorten tieto- ja neuvontatyötä tekevien toimijoiden kanssa sekä hyödynnetty työmuodosta tehtyihin selvityksiin.

Esittelemämme ehdotus kansallisiksi nuorten tieto- ja neuvontatyön suuntaviivoiksi puolestaan antaa työmuodolle linjauksia, joiden avulla nuorten tieto- ja neuvontapalveluita voidaan tuottaa laadukkaasti koko maassa. 

Suositukset ja suuntaviivat nuorten tieto- ja neuvontatyöhön ovat luonnos ja toivon mukaan toimivat pohjana nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiseksi osana Suomen nuorisotyötä ja -politiikkaa. 

Kooste perustuu maaliskuussa 2024 Koordinaatti.fi-verkkosivustolla julkaistuun Puheenvuoro-artikkeliin ”Nuorten tiedon ja ohjauksen saannin oikeus varmistetaan yhteisillä linjauksilla”. Artikkelin kirjoittaja: Jaana Fedotoff, Koordinaatin kehittämispäällikkö.

Lataa kooste alta!
 

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!