Hyppää pääsisältöön

Nuorta vahvistavat turvataidot

Kuvaus

Lue Kysy, kohtaa ja kuuntele -oppaan artikkelit, jotka kertovat, miten nuorisotyöntekijä voi tukea nuoren itsetunnon, identiteetin ja itsearvostuksen kehittymistä sekä edistää hänen tunne- ja turvataitojaan.

Sisältö

Mitkä tekijät vaikuttavat itsetuntoon? Miten aikuinen voi vahvistaa nuoren tervettä itsetuntoa? Mitä tarkoitetaan tunne- ja turvataidoilla? Miten nuorisotyöntekijä voi tukea nuoren digiturvataitojen kehittymistä? Mistä tietää, onko se läppää, jännää viestittelyä, häirintää vai houkuttelua? 

Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen, kun luet artikkelit “3.1 Turvataidot vahvistavat nuoren itsetuntemusta & 3.3 Digiturvataidot auttavat suojautumaan seksuaaliselta häirinnältä ja houkuttelulta” Kysy, kohtaa ja kuuntele -oppaasta. Artikkelien kirjoittajina ovat Joni Saarela Oulun kaupungilta ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Paula Aalto ja Jenni Helenius

Opas on suunnattu nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille ja vapaaehtoisille. Artikkelit tarjoavat lisätietoa ja käytännön vinkkejä seksuaalisen houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyyn nuorisotyössä. Lataa opas Koordinaatin Materiaalit-sivulta.  

Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hankkeessa on tuotettu aiheeseen liittyvä lyhyt video, jossa kerrotaan tarkemmin nuorisotyön roolista seksuaalisen houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyssä. Katso video Koordinaatin YouTube-kanavalta.

Lisätietoa hankkeesta Koordinaatin verkkosivulta.  

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla Koordinaatin kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.

Tilaa uutiskirje!