Hyppää pääsisältöön

Grooming – muuttuva ilmiö

Kuvaus

Lue "Kysy, kohtaa ja kuuntele" -oppaan artikkelit, joissa asiantuntijat kertovat lapsiin ja nuoriin kohdistuvaan seksuaaliseen houkutteluun (grooming) liittyvästä tutkimuksesta, valaisevat ilmiön muuttuvaa luonnetta ja esittelevät aihetta koskevaa lainsäädäntöä. Katso seksuaalista houkuttelua esittelevä video Koordinaatin YouTube-kanavalla.

Sisältö

Lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa seksuaalista houkuttelua (grooming) ja seksuaaliväkivaltaa tapahtuu niin kasvokkain kuin digitaalisissa ympäristöissä. Millaisesta ilmiöstä on kyse? Miten seksuaaliväkivalta määritellään? Miten yleistä se on Suomessa? Miksi seksuaaliväkivallasta vaietaan? Mitä lainsäädäntö sanoo?

Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen, kun luet artikkelit “2.1 Lasten ja nuorten kokema seksuaaliväkivalta ilmiönä, 2.2 Grooming eli seksuaalinen houkuttelu – mistä on kyse? & 2.4. Lait, oikeudet ja ilmoitusvelvollisuus” Kysy, kohtaa ja kuuntele -oppaasta. Artikkelit ovat kirjoittaneet Pelastakaa Lasten Eveliina Karhu ja Pauliina Sillfors ja Rikosuhripäivystyksen Jenni Kreivi.

Opas on suunnattu nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille ja vapaaehtoisille. Artikkelit tarjoavat lisätietoa ja käytännön vinkkejä seksuaalisen houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyyn nuorisotyössä. Lataa opas Koordinaatin Materiaalit-sivulta

Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hankkeessa on tuotettu artikkeleiden teemaan liittyvä lyhyt video, jossa kerrotaan, mitä on seksuaalinen houkuttelu (grooming). Katso video Koordinaatin YouTube-kanavalta

Lisätietoa hankkeesta Koordinaatin verkkosivulta

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla kaikkien palveluidemme kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.
Välitämme lisäksi tietoa nuorten tieto- ja neuvontatyön ajankohtaisista asioista.

Siirry uutiskirjeisiin!