Hoppa till huvudinnehåll

Onko sinulla ohjausalan osaamista? Tule SomeCampiin kehittämään uutta nuorisotyöllistä bottia!

Kuvaus

Verken jo perinteeksi muodostunut digitaalisen nuorisotyön SomeCamp-tapahtuma järjestetään tänä vuonna verkossa. Tule mukaan!
Ryhmä ihmisiä tekemässä töitä saman pöydän ääressä.

Brödtext

SomeCamp järjestetään 16.9.–5.11.  välisenä aikana. Tapahtuma rakentuu yhteisestä startista, pienryhmissä työskentelystä ja kahden päivän intensiivipäivistä. Vuonna 2020 tapahtuman läpileikkaavana teemana on suunnitelmallisuus digitaalisessa nuorisotyössä. 

SomeCampin osallistujat työstävät toimintamalleja ja sisältöä nuorisotyöhön kolmessa erilaisessa ryhmässä. Erityisesti ryhmä 2 – Nuorisotyölliset botit  kutsuu mukaansa nuorten tieto- ja neuvontatyön ammattilaisia, joilla on ohjausalan työkokemusta esimerkiksi chat-työskentelystä tai kysy-vastaa -palveluista. 

 

Mitä bottityöpajassa tehdään?

Nuorisotyölliset botit -ryhmässä rakennetaan bottia, joka vastaa nuorten kysymyksiin seurustelusta ja ihmissuhteista. Botti on tarkoitus myös valjastaa laajemmin nuorisotyön ja nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden käyttöön. Seurustelu ja ihmissuhteet -teema valittiin sen suosion vuoksi. Kysy-vastaa -palveluiden ja nuorille suunnattujen chat-palvelujen perusteella kyseinen teema on nuorten keskuudessa vuodesta toiseen yksi suosituimpia.

Koordinaatin erityisasiantuntija Mika Pietilä on mukana työpajassa antamassa asiantuntijanäkökulmaa nuorille suunnatuista tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluista sekä nuorten tiedontarpeista. Verken Pasi Tuominen ja Marcus Lundqvist ovat asiantuntijoina ohjaamassa ryhmää botin teknisessä kehittämisessä.

“Nuorten tieto- ja neuvontatyön ammattilaiselle tämä on loistava tilaisuus kehittää omaa osaamistaan ja lisätä ymmärrystään boteista ja niiden tekemiseen liittyvistä mahdollisuuksista”, Mika Pietilä kertoo.

Pietilä on tyytyväinen siihen, että tässä työpajassa kehitetään työvälinettä, joka on mahdollista ottaa laajasti käyttöön myöhemmin eri palveluissa.

“Bottia tehdessä näkyväksi tulee myös se, että koneen takana on ihminen. Bottityöpajassa ohjausalan ammattilaiset pääsevät tekemään niitä vastauksia, joita botti sitten kysyvälle nuorelle antaa.”

 

Lisätietoa SomeCamp-tapahtumasta

Digitaalisen median ja teknologian nuorisotyölliseen käyttöön keskittyvä SomeCamp-tapahtuma kokoaa vuosittain kuntien, seurakuntien ja järjestöjen työntekijöitä sekä muita aiheesta kiinnostuneita yhteen. Tapahtuman järjestää Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke.

SomeCampiin on vielä muutama paikka vapaana, joten kannattaa toimia pikaisesti. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 30.6.2020.

SomeCamp-tapahtumaan ilmoittaudutaan tapahtuman verkkosivuilla. Koko ohjelma on katsottavissa osoitteesta www.somecamp.fi.

SomeCamp-tapahtuman graafinen mainos.

 

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om alla våra tjänster, evenemang, utbildning och projekt.

Prenumerera nyhetsbrev!