Hyppää pääsisältöön

Materiaalit

Podcastit: Grooming ja seksuaaliväkivalta

Suuntaviivoja Koordinaatista -podcast

Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hankkeessa toteutetut podcastit ovat kuunneltavissa maksuttomasti Soundcloud-palvelussa omalta soittolistaltaan.

Kuuntele Suuntaviivoja #1 Mitä on grooming? 

 • Jaksossa käsitellään, mitä on grooming. Vieraina olevat hankkeen työntekijät esittelevät myös Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hanketta.

Kuuntele Suuntaviivoja #2 Saako enää edes halata? 

 • Keskustelu seksuaalisen häirinnän ympärillä käy kuumana ja moni miettii, mitä saa nykyään enää sanoa ja saako enää edes halata? Vieraina hankkeen työntekijät.

Kuuntele Suuntaviivoja #3 Nuoren tukeminen 

 • Podcastissa jutellaan nuoren tukemisesta. Miten toimitaan ennaltaehkäisevästi ja miten toimitaan, kun nuori on kohdannut seksuaalista kaltoinkohtelua? Vieraat Oulun Tyttöjen ja Poikien Taloilta.

Kuuntele Suuntaviivoja #4 Seksuaalirikoksia kohdanneen kokemuksia

 • Podcastissa vieraana kokemusasiantuntija, joka on joutunut kohtaamaan teini-iässä seksuaaliväkivaltaa. Millainen on ollut hänen matkansa niistä ajoista tähän päivään?

Kuuntele Suuntaviivoja #5 Turvataidot

 • Podcastissa aiheena se, miten voi opettaa lapsille digitaalisia turvataitoja  ja miten toimia, jos omat taidot eivät riitä. Vieraana mediakasvatuksen suunnittelija Mannerheimin Lastensuojeluliitosta. 

Kuuntele Suuntaviivoja #7 Nuorisotyöntekijöiden kokemuksia seksuaalisen houkuttelun ennalta ehkäisemisestä

 • Podcastissa annetaan puheenvuoro nuorisotyöntekijöille ja avataan heidän kokemuksia seksuaalisen houkuttelun ennalta ehkäisemisestä. Vieraana on aihetta Pro gradu -tutkielmassa tutkinut tuleva kasvatustieteiden maisteri Oulun yliopistosta. 

Kuuntele Riktlinjer #8 Sexualiserat våld och normer

 • I denna podcast diskuterar projektets projektchef med sakkunnig från Ekvalita om sexualiserat våld och normer.

Kuuntele Riktlinjer #9 Hur kan ungdomsarbetare stödja barn och unga som har blivit offer för sexualbrått på nätet

 • I denna podcast diskuterar projektchef sakkunning från Brottsofferjouren om hur kan ungdomsarbetare stödja barn och unga som har blivit offer för sexualbrått på nätet.

Kuuntele Suuntaviivoja #10 Nuori seksuaalirikoksen uhrina

 • Hankkeen projektisuunnittelija keskustelee nuorista seksuaalirikosten uhrina Rikosuhripäivystyksen asiantuntijan kanssa.

Kuuntele Suuntaviivoja #11 Miten ottaa puheeksi grooming ja seksuaaliväkivalta nuorten kanssa

 • Podcastissa keskustellaan groomingin ja seksuaaliväkivallan puheeksi ottamisesta nuorten kanssa. Hankkeen projektisuunnittelijan vieraana kaksi seksuaaliväkivaltatyöntekijää.

Kuuntele Suuntaviivoja #12 Miksi poikien kohtaamasta seksuaalisesta houkuttelusta, häirinnästä ja seksuaaliväkivallasta ei puhuta?

 • Podcastissa hankkeen projektisuunnittelija poikien kohtaamasta seksuaalisesta houkuttelusta, häirinnästä ja seksuaaliväkivallasta Oulun Poikien Talon ohjaajan kanssa.

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!