Hyppää pääsisältöön

Materiaalit

Materiaalivinkit nuorten parissa toimiville: grooming ja seksuaaliväkivalta

Nuorten parissa toimivien työn tueksi on koottu eri toimijoiden materiaalit yhteen vinkkilistaksi.  Vinkkeinä mm. oppaita, konkreettisia menetelmiä ja nuorille suunnattuja palveluita. Tietoa lasten ja nuorten kohtaamasta seksuaalisesta houkuttelusta (grooming), häirinnästä ja seksuaaliväkivallasta.

Lasten ja nuorten kohtaamasta seksuaalisesta houkuttelusta (grooming), häirinnästä ja seksuaaliväkivallasta on olemassa paljon tietoa ja materiaaleja (mm. julisteet, keskustelukortit, testit, pelit jne.).  Materiaalivinkeistä löytyy nuorisotyön ammattilaisille ja nuorten parissa toimiville hyödyllisiä oppaita, verkkosivustoja, menetelmiä ja muita materiaaleja. Lisäksi vinkkilistassa esitellään nuorille suunnattuja palveluita ja verkkosivustoja aiheesta.

Voit käyttää Materiaalivinkit-Materialtips-julkaisua Kysy, kohtaa ja kuuntele -oppaan rinnalla seksuaaliväkivaltaa ennaltaehkäisevässä työssä.

Materiaalivinkit-Materialtips on kaksikielinen julkaisu, joka on tuotettu osana Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hanketta vuonna 2020. Julkaisun päivitetty versio on julkaistu 4.3.2022.

Materiaali muilla kielillä

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla Koordinaatin kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.

Tilaa uutiskirje!