Hyppää pääsisältöön
Kuvassa viisi henkilöä seisoo pöydän ääressä ja keskustelee.

Koordinaatti Akatemia - koulutuskuvaukset

Koordinaatti Akatemian koulutukset kohdentuvat nuorisoalan eri tehtävissä toimivien monialaiseen osaamisen vahvistamiseen erityisesti nuorten tieto-, neuvonta- ja ohjaustyössä, digitaalisuudessa ja nuorten osallisuuden edistämisessä. Toteutamme erilaisia koulutuksia lähiopetuksena ja verkossa ja tarjoamme mahdollisuuksia jatkuvaan osaamisen vahvistamiseen nuorisotyön ammattilaisille ja alaa opiskeleville.

Vihreä Koordinaatti Akatemia -logo.

Koordinaatin toiminta päättyy 31.3.2024, jonka jälkeen Koordinaatin koulutukset eivät ole enää saatavilla.

Koordinaatin itseopiskelukurssit

Itseopiskelukurssit etenevät sellaisella tahdilla kuin itse haluat. Itseopiskelukursseilla käytetään oppimismateriaaleina muun muassa aiheeseen liittyviä videoita, podcasteja, oppaita sekä artikkeleita. Kurssit suoritetaan Moodle-oppimisympäristössä. Koordinaatin itseopiskelukurssit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Ilmoittautuminen itseopiskelukursseille sulkeutuu 15.3.2024.

Ilmoittaudu itseopiskelukursseille tästä!

Digitaalisen nuorten tieto- ja neuvontatyön perusteet

Digitaalisen nuorten tieto- ja neuvontatyön perusteet -itseopiskelukurssilla voit itsenäisesti perehtyä digitaaliseen nuorten tieto- ja neuvontatyöhön ja nuorten digitaitojen tukemiseen.

Tutustu Digitaalisen nuorten tieto- ja neuvontatyön perusteet -itseopiskelukurssin sisältöihin tarkemmin.

Seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisy nuorisotyössä

Koordinaatissa on tehty itseopiskelumateriaali, jossa voit perehtyä tarkemmin siihen, miten ennaltaehkäistä lasten ja nuorten kohtaamaa seksuaaliväkivaltaa ja houkuttelua seksuaalisiin tarkoituksiin (grooming).

Tutustu Seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisy nuorisotyössä -itseopiskelukurssin sisältöihin tarkemmin.

 

Nuorten tieto-, neuvonta- ja ohjaustyöhön liittyvät koulutukset 

Käytämme nuorten tieto-, neuvonta- ja ohjaustyön koulutuksissa European Youth Information and Counselling Agency ERYICAn eurooppalaisia koulutuskokonaisuuksia. Koulutuksia voidaan soveltaa kansallisiin koulutustarpeisiin suunnitellusti. Jokaiseen kokonaisuuteen kuuluu myös kouluttajakoulutus. Koordinaatti vastaa ja valvoo koulutuskokonaisuuksien laadukasta ja tavoitteellista järjestämistä Suomessa ERYICAn jäsenorganisaationa. Koulutuksen suorittaneet saavat ERYICAn todistuksen. 

Kun tarvitsette osaamisen vahvistamista työyhteisöllenne, ole yhteydessä Tilaa koulutus -lomakkeemme kautta. Sovitellaan aikatauluja ja mitä aikaisemmin olette yhteydessä, sitä paremmin saamme koulutuksen toteutettua toivottuna ajankohtana. Lisäksi meillä voi olla jo tiedossa toivomiinne teemoihin liittyviä koulutuksia. Täytä Tilaa koulutus -lomake!

YIntro – ensiaskeleet nuorten tieto- ja neuvontatyöhön 

Nuorten tieto- ja neuvontatyön peruskoulutus YIntro antaa hyvän perustan nuorten tieto- ja neuvontatyölle. Koulutus auttaa ymmärtämään nuorten tieto- ja neuvontatyön toimintaympäristön moninaisuutta ja tunnistamaan nuorten tiedontarpeet. Lisätietoa YIntro-koulutuksesta tämän linkin kautta.

Digital YIntro - digitaalisen nuorten tieto- ja neuvontatyön koulutus 

Digital YIntro -koulutuksessa syvennytään digitaaliseen nuorten tieto- ja neuvontatyöhön. Lisätietoja Digital YIntro -koulutuksesta löydät tämän linkin kautta.

Advanced YIntro - syventävä koulutus nuorten tieto- ja neuvontatyöstä 

Advanced YIntro on koulutus nuorten tieto- ja neuvontatyössä jo pidempään työskennelleille. Lisätietoja Advanced YIntrosta löydät tämän linkin kautta.

Jimmy - nuorille suunnatun tiedon välittäjä 

Jimmy - nuorille suunnatun tiedon välittäjä -koulutus on tarkoitettu nuorten parissa työskenteleville. Koulutuksen aikana osallistuja perehtyy siihen, mitä nuorten tieto- ja neuvontatyö on arjen nuorisotyössä esimerkiksi nuorisotalolla. Tarkempia tietoja löydät Jimmy-koulutusesitteestä
 

DesYIgn - palvelumuotoilun ensiaskeleet 

DesYIgn-palvelumuotoilukoulutus tarjoaa tietoa, menetelmiä ja käytännön harjoituksia nuorisoalan ja nuorten tieto-, neuvonta- ja ohjustyön ammattilaisille. Verkkokurssilla osallistujat oppivat käyttämään palvelumuotoilua uusia ja olemassa olevia palveluja tai tuotteita kehitettäessä.

Koulutus järjestettiin verkkokoulutuksena. Ensimmäinen suomalainen toteutus järjestettiin syksyllä 2022. Seuraa Koordinaatin uutisointia koulutuksista Tapahtumat-sivulla ja Koulutuskalenteri-sivulla. Tiedotamme sivuilla tulossa olevista koulutuksistamme. 

 

Nuorten osallisuuden edistämiseen liittyvät koulutukset

Koordinaatin yksi tehtävistä on lasten ja nuorten digiosallisuuden edistäminen. Koordinaatista saat siis myös tukea ja neuvoja digitaalisen osallisuus- ja vaikuttamistoiminnan suunnitteluun ja käyttöönottoon.

Ole yhteydessä Tilaa koulutus -lomakkeen tai Konsultointi-/sparrauslomakkeen kautta.
 

Räätälöidyt koulutukset

Mikäli Koordinaatin koulutuskokonaisuuksista ei löydy sopivaa koulutusta nuorisoalan työyhteisön tarpeisiin niin voimme myös räätälöidä koulutuksen tarpeiden mukaisesti. Ole yhteydessä Tilaa koulutus -lomakkeen kautta, niin keskustellaan yhteydenottosi jälkeen tarkemmin.

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!