Hyppää pääsisältöön
Kuva koulutustilanteesta, jossa istuu ihmisiä.

Osaamisen vahvistaminen

Koordinaatin tavoitteet ja toimenpiteet kohdentuvat keskeisesti nuorisoalan toimijoiden osaamisen vahvistamiseen.

Meillä on asiantuntijuutta kouluttamiseen sekä koulutussuunnitteluun. Lisäksi konsultoimme ja sparraamme muun muassa palveluiden kehittämisessä teemoista, jotka liittyvät nuorille suunnattuihin tieto-, neuvonta- ja ohjaustyöhön, erityisesti digitaaliset palvelut ja ympäristöt sekä osallisuus ja vaikuttaminen.

 

Tarvitsetko koulutusta tai konsultointia?

Onko teillä tarvetta koulutukselle tai kaipaatteko sparrausta suunnitteilla olevaan tai jo käynnistyneeseen hankkeeseen? Onko palveluiden järjestämisessä kehittämiskohteita, joihin kaipaisitte apuamme? Kuntien hanketoimijat suunnittelevat ja toteuttavat palvelut paikallisista tarpeista ja lähtökohdista. Koordinaatti tukee nuorisoalan toimijoita paikallisesti toimivimpien ratkaisujen löytämisessä niin, että myös nuoria kuullaan ja osallistetaan mukaan. Konsultointi on tarpeen erityisesti alueellisten hankkeiden aloitusvaiheessa tai jo pidempään kestäneiden hankkeiden kanssa. 

Koulutuksemme on kohdennettu  nuorisoalan toimijoille ja opiskelijoille.  Tilaisuuksia voidaan järjestää sekä  paikan päällä että verkon välityksellä. Voit tilata meiltä myös tarpeiden ja toiveiden mukaisesti räätälöityä konsultointia nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden käynnistämiseksi ja kehittämiseksi.

Lähetä meille pyyntö koulutus- ja konsultointilomakkeella. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

 

Nuorten tieto- ja neuvontatyöhön liittyvät koulutukset 

Käytämme nuorten tieto- ja neuvontatyön koulutuksissa European Youth Information and Counselling Agency ERYICAn eurooppalaisia koulutuskokonaisuuksia. Koulutuksia voidaan soveltaa kansallisiin koulutustarpeisiin suunnitellusti. Jokaiseen kokonaisuuteen kuuluu myös kouluttajakoulutus. Koordinaatti vastaa ja valvoo koulutuskokonaisuuksien laadukasta ja tavoitteellista järjestämistä Suomessa ERYICAn jäsenorganisaationa. Koulutuksen suorittaneet saavat ERYICAn todistuksen. 

YIntro – ensiaskeleet nuorten tieto- ja neuvontatyöhön 

Nuorten tieto- ja neuvontatyön peruskoulutus YIntro antaa hyvän perustan nuorten tieto- ja neuvontatyölle. Koulutus auttaa ymmärtämään nuorten tieto- ja neuvontatyön toimintaympäristön moninaisuutta ja tunnistamaan nuorten tiedontarpeet. Lisätietoa YIntro-koulutuksesta tämän linkin kautta.

Digital YIntro - digitaalisen nuorten tieto- ja neuvontatyön koulutus 

Digital YIntro -koulutuksessa syvennytään digitaaliseen nuorten tieto- ja neuvontatyöhön. Lisätietoja Digital YIntro -koulutuksesta löydät tämän linkin kautta.

Advanced YIntro - syventävä koulutus nuorten tieto- ja neuvontatyöstä 

Advanced YIntro on koulutus nuorten tieto- ja neuvontatyössä jo pidempään työskennelleille. Lisätietoja löydät tämän linkin kautta.

Jimmy - nuorille suunnatun tiedon välittäjä 

Jimmy - nuorille suunnatun tiedon välittäjä -koulutus on tarkoitettu nuorten parissa työskenteleville. Koulutuksen aikana osallistuja perehtyy siihen, mitä nuorten tieto- ja neuvontatyö on arjen nuorisotyössä esimerkiksi nuorisotalolla. Tarkempia tietoja löydät Jimmy-koulutusesitteestä

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla Koordinaatin kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.

Tilaa uutiskirje!