Hyppää pääsisältöön
Otsikkokuvassa ihmisiä keskustelemassa

Osaamiskeskukset

Opetus- ja kulttuuriministeriö nimitti maaliskuussa 2020 kuusi nuorisoalan osaamiskeskusta, joista kaikki ovat useamman eri toimijan yhteenliittymiä. Osaamiskeskukset kehittävät ja edistävät nuorisoalan osaamista, asiantuntijuutta ja tiedonkulkua nuorisolain mukaisesti. Osaamiskeskusten toimikausi päättyy maaliskuun 2024 lopussa. Täten myös Koordinaatin toiminta päättyy 31.3.2024.

Koordinaatti jatkaa nuorisoalan kehittämistä kolmessa eri osaamiskeskusten yhteenliittymässä. Näiden osaamiskeskusten painopisteet ovat nuorisotyö kunnassa, osallisuus ja vaikuttaminen sekä digitaalinen nuorisotyö.

Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskusta koordinoi Lahden kaupunki/Kanuuna. Tässä osaamiskeskuksessa ovat mukana Koordinaatti, Ehyt ry, Mieli ry, Nuorisotutkimusseura ja XAMK/Juvenia.

Osallisuuden osaamiskeskuksen muodostavat Nuorten Akatemia, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto, Opinkirjo, Koordinaatti ja SPR Nuorten turvatalot. Tätä kokonaisuutta hallinnoi Nuorten Akatemia.

Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskuksen muodostavat Helsingin kaupungin hallinnoima Verke ja Oulun kaupungin hallinnoima Koordinaatti. Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskuksen kokonaisuutta hallinnoi Verke.

Osaamiskeskusten yhteenliittymät tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään ja tarjoavat koulutusta ja tukea nuorisoalan toimijoille koko maassa.

Lisätietoja antaa Koordinaatin kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff, etunimi.sukunimi@ouka.fi, p. 044 703 8215 

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!