Hyppää pääsisältöön

Materiaalit

Lasten ja nuorten kokema seksuaalinen häirintä, seksuaalinen houkuttelu ja seksuaaliväkivalta Suomessa - Tilannekatsaus syyskuu 2020

Lasten ja nuorten kokema seksuaalinen häirintä, seksuaalinen houkuttelu ja seksuaaliväkivalta Suomessa -tilannekatsauksessa esitellään keskeisimmät kansainväliset velvoitteet, sekä kansalliset ohjelmat ja strategiat, jotka edellyttävät toimenpiteitä lasten ja nuorten suojelemiseksi seksuaaliväkivallalta niin verkossa kuin sen ulkopuolella. 

Suomessa valtionhallinto ja viranomaiset ovat tehneet useita päätöksiä ja toimenpideohjelmia, joiden kautta edistetään erityisesti ennaltaehkäisevää työtä lasten ja nuorten kohtaaman seksuaaliväkivallan torjumiseksi. Tässä tilannekatsauksessa esitellään eri toimenpiteitä ja avataan lopuksi keskeisiä kehittämistarpeita teemaan liittyen. 

Tilannekatsauksessa käytetään alkuperäisten sopimusten, toimenpideohjelmien, strategioiden, ja lainsäädännön käsitteitä, vaikka käsite ei välttämättä olisikaan nykyisen tiedon mukaan lapsen oikeuksia kunnioittava.

Materiaali muilla kielillä

Pysy ajan tasalla Koordinaatin osaamiskeskuskuulumisista

Tilaa uutiskirje!