Hyppää pääsisältöön

Webinaarit ja koulutukset: grooming ja seksuaaliväkivalta

Kuvaus

Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hankkeessa järjestetään koulutuksia ja webinaareja nuorisotyön ammattilaisten ja nuorten parissa vapaaehtoisesti työtä tekevien osaamisen vahvistamiseksi. 

Sisältö

Koulutuskiertue 

Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hankkeessa toteutetaan koulutuskiertue yhteistyössä aluehallintovirastojen kanssa. Näin varmistetaan, että nuorisotyön ammattilaisille ja nuorten parissa työskenteleville voidaan tarjota koulutusta aiheesta mahdollisimman kattavasti eri puolilla Suomea. Paikkakunnat valikoituvat aluehallintovirastojen kanssa yhteistyössä. 

Koulutuspäivät ja -paikkakunnat

Koulutuskiertue käynnistyi syksyllä 2019, jolloin koulutukset järjestettiin Turussa ja Siilinjärvellä. Vahvistuneet koulutukset:

Katso kaikki koulutukset suoraan Koordinaatin verkkosivulta  ajankohtaisista tapahtumista. Tapahtumien ohjelma- ja ilmoittautumistietoja päivitetään niiden vahvistuttua.  

Webinaarisarja

Webinaarisarjan tavoitteena on lisätä tietoa hankkeen teemoista ja mahdollistaa oman osaamisen kehittäminen seuraamalla webinaareja etänä työpisteeltä, kotoa tai kahvilasta silloin kun se itselle sopii. 

Webinaarivieraina ovat esimerkiksi hankkeen yhteistyökumppanit tai muulla tavoin lasten ja nuorten kohtaaman seksuaaliväkivallan kanssa työskentelevät asiantuntijat. 

Webinaarien ajankohdat, aiheet ja vieraat

  • 30.1.2020 klo 10: Miksi poikien kohtaamasta seksuaalisesta houkuttelusta ja häirinnästä ei puhuta? Webinaarivieraana Oulun Poikien Talolta ohjaaja Matti Rissanen, seksuaalityö, seksuaaliväkivaltatyö. 
  • 27.2.2020 klo 10: Nuoren kohtaaminen - miten vahvistaa nuoren hyvinvointia, itsetuntemusta ja omia rajoja? Webinaarivieraina Turvallinen Oulu -hankkeen nuorisotyöntekijä Sanna Lakso ja psykiatrinen sairaanhoitaja Joni Saarela, jotka työskentelevät psykososiaalisen tuen Nopsa-tiimissä Oulun kaupungilla. 
  • 26.3.2020 klo 10: Miten auttaa ja tukea seksuaalirikoksen uhriksi joutunutta nuorta? Webinaarivieraana Rikosuhripäivystyksen suunnittelija Jenni Kreivi. 

Ilmoittaudu mukaan webinaareihin osoitteessa: https://webropol.com/s/webinaarit 

Webinaarisarja käynnistyi syksyllä 2019. Voit katsoa aiemmin järjestettyjen webinaarien tallenteet Koordinaatin YouTube-kanavalta

Lisätietoja

Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hankkeen työntekijät:

Projektipäällikkö Mika Pietilä, p. 044 703 8216
Projektisuunnittelija Merja-Maaria Oinas, p. 040 6641 852

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@ouka.fi

Lue lisää hankesivulta Koordinaatti.fi/grooming

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla Koordinaatin kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.

Tilaa uutiskirje!