Hyppää pääsisältöön

Nuoren kohtaaminen ja tukeminen

Kuvaus

Lue "Kysy, kohtaa ja kuuntele" -oppaan artikkeleista, miten nuorisotyöntekijä voi tunnistaa seksuaaliväkivaltaa kokeneen nuoren, ja miten häpeää, pelkoa ja syyllisyyttä nuorelle aiheuttavan aiheen voi ottaa puheeksi. Katso myös aihetta käsittelevä video.

Sisältö

Seksuaalista houkuttelua, häirintää tai seksuaaliväkivaltaa kokenut nuori ei usein kerro kokemastaan aikuiselle. Häpeä, pelko ja syyllisyys estävät puhumasta. Miten voi tunnistaa seksuaaliväkivaltaa kokeneen nuoren? Miten ottaa aihe puheeksi? Miten tukea arjen jatkumista ja toipumista? 

Muun maussa näihin kysymyksiin saat vastaukset, kun luet artikkelit “1.2 Yksi kohtaaminen voi muuttaa kaiken & 4.1 Lapsi ja nuori seksuaaliväkivallan uhrina” Kysy, kohtaa ja kuuntele -oppaasta. Kokemusasiantuntija Laura Juntunen ja Rikosuhripäivystyksen suunnittelija Jenni Kreivi ovat kirjoittaneet artikkelit Koordinaatin toimittamaan oppaaseen. 

Opas on suunnattu nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille ja vapaaehtoisille. Artikkelit tarjoavat lisätietoa ja käytännön vinkkejä seksuaalisen houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyyn nuorisotyössä. Lataa opas Koordinaatin Materiaalit-sivulta.   

Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy nuorisotyössä -hankkeessa on tuotettu artikkeleiden teemaan liittyvä lyhyt video, jossa käsitellään seksuaaliväkivaltaa kokeneen nuoren tunnistamista ja tukemista. Katso video Koordinaatin YouTube-kanavalta.

Lisätietoa hankkeesta Koordinaatin verkkosivulta.  

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla kaikkien palveluidemme kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.
Välitämme lisäksi tietoa nuorten tieto- ja neuvontatyön ajankohtaisista asioista.

Siirry uutiskirjeisiin!