Hyppää pääsisältöön

Koordinaatti kehittää nuorisoalaa kolmessa eri yhteenliittymässä

Kuvaus

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt nuorisoalan osaamista ja asiantuntijuutta valtakunnallisesti kehittävistä osaamiskeskuksista.

Sisältö

Osaamiskeskustehtävissä tulee toimimaan Lahden kaupungin, Suomen Partiolaiset ry:n, Nuorten Akatemia ry:n, Valtakunnallisen Työpajayhdistys ry:n, Helsingin kaupungin sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy:n hallinnoimat, useamman yhteisön yhteenliittymät.

Osaamiskeskusten toiminnan painopisteistä on sovittu valtioneuvoston hyväksymässä valtakunnallisessa nuorisotyön ja -politiikan ohjelmassa. Kehittämisen painopisteitä ovat nuorisotyö kunnassa, nuorisoalalla toimivien järjestöjen tilannekuva ja vaikuttavuus, osallisuus ja vaikuttaminen, kohdennettu nuorisotyö, digitaalinen nuorisotyö sekä nuorisotyö kouluissa ja oppilaitoksissa.

Nuorten tieto- ja neuvontatyötä edistävä Koordinaatti tulee olemaan mukana kolmessa eri yhteenliittymässä, jotka ovat: nuorisotyö kunnassa, osallisuus ja vaikuttaminen sekä digitaalinen nuorisotyö. Koordinaatti toimii yhä Oulusta käsin, osana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluita.

Nuorisotyö kunnassa -kehittämiskokonaisuudesta vastaa Kanuuna (Lahden kaupunki). Verkostossa ovat mukana Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu oy (Juvenia), Nuorisotutkimusseura ry, Allianssin nuorisovaihto, Oulun kaupunki/Koordinaatti, Mieli mielenterveys ry ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry.

Osallisuus ja vaikuttaminen -kokonaisuudesta vastaa Nuorten Akatemia ry. Verkostoon kuuluvat Kehittämiskeskus Opinkirjo ry, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry sekä Oulun kaupunki/Koordinaatti.

Digitaalisen nuorisotyön kehittämisvastuu on Verkellä (Helsingin kaupunki) ja sen yhteistyötahona toimivalla Koordinaatilla (Oulun kaupunki).

Tulevien viikkojen aikana opetus- ja kulttuuriministeriö sekä nuorisoalan osaamiskeskusten yhteenliittymät käyvät tavoiteohjauskeskusteluita, joissa sovitaan kunkin osaamiskeskus-yhteenliittymän tarkemmat tehtävät osaamiskeskuskaudelle 2020-2023. Uudet osaamiskeskukset aloittavat varsinaisen toimintansa huhtikuun loppuun mennessä.

Lisätietoja opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla.
 

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla Koordinaatin kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.

Tilaa uutiskirje!