Hyppää pääsisältöön

Greening Youth Information Services -julkaistu

Kuvaus

Eurooppalaiset nuorten tieto- ja neuvontatyön verkostot ERYICA ja Eurodesk ovat yhteistyössä julkaisseet oppaan "Greening Youth Information Services". Oppaassa tarkastellaan nuorten tieto- ja neuvontatyön roolia ilmastonmuutoksessa ja annetaan konkreettisia esimerkkejä hyvistä käytännöistä ilmastoystävällisten nuorten tieto- ja neuvontatyön palveluiden suunnittelussa ja tarjoamisessa. Opas on julkaistu englanniksi.
Greening Youth Information -julkaisun piirroskansikuva, jossa erinäköisiä ihmisiä saman tietokoneen ääressä.

Sisältö

Oppaan tavoitteena on lisätä palveluntarjoajien ja päättäjien tietoisuutta ilmastoystävällisten nuorten tieto- ja neuvontatyön palveluiden järjestämisestä ja sen merkityksestä. 

Oppaan luvussa 1 tarkastellaan nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden ja ympäristön kestävyyden tehtävää, laajuutta ja suhdetta.  Luvussa tarkastellaan nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden toimintaa kolmen painopisteen kautta: 

  • Media- ja informaatiolukutaidon vahvistaminen ilmastonmuutokseen liittyvissä keskusteluissa (1.1)
  • Aktiivisen kansalaisuuden edistäminen ja sitoutuminen ympäristönsuojeluun (1.2)
  • Ympäristön kestävyyden ja kestävän kehityksen käytäntöjen edistäminen (1.3)

Jokaisen osan jälkeen löytyy esimerkkejä nuorten tieto- ja neuvontatyöstä, nuorisojärjestöiltä ja muilta sidosryhmiltä.

Luvussa 2 on vinkkejä ja oivalluksia kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen hidastamisen strategian toteuttamiseksi nuorten tieto- ja neuvontapalveluissa. Luku tarjoaa tietoa strategian suunnittelulle ja korostaa osallistavien prosessien merkitystä eri toimijoiden kanssa. Luvussa käsitellään tarkemmin myös miten käsitellä toimistotarvikkeita, energiankulutusta, tapahtumia ja kokouksia, julkaisuja tai markkinointituotteita.

Oppaan luvussa 3 keskitytään poliittisiin suosituksiin ja korostetaan laadukkaan nuorten tieto- ja neuvontatyön merkitystä merkitystä kaikille, osallistuvaa lähestymistapaa nuorten tieto- ja neuvontatyössä ja kestävän kehityksen sekä ilmastonmuutoksen hidastamiseen liittyvissä ohjelmissa.

Luvussa 4 löytyy "työkalupakki", jossa on esimerkkejä koulutuksiin menetelmistä, joita voidaan käyttää kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen hidastamisen liittyvien kysymysten käsittelemiseen nuorten kanssa.

Oppaan lopussa löytyy sanasto julkaisussa käytetyistä käsitteitä.

Opas on ladattavissa englanniksi tämän linkin kautta.

Jaa artikkeli

Tilaa uutiskirjeitämme

Pysy ajan tasalla Koordinaatin kuulumisista, tapahtumista, koulutuksista sekä hankkeista.

Tilaa uutiskirje!