Skip to main content

Nuorisotyötä Discordissa

Nuorisotyössä on poikkeuksellisena aikana keväällä 2020 siirrytty vauhdilla toimimaan Discordissa. Alla löytyy lista, josta löytyy tietoa valtakunnallisesti nuorisotyön palveluista Discordissa.

Tietoja nuorisotyön palveluista Discordissa voi ilmoittaa tämän verkkolomakkeen kautta. Tietoja päivitetään verkkosivulle viikoittain.

 

Yadin-avoin-kuumalinja

Avointa keskustelua milloin mistäkin sekä teemoitettuja chatteja ehkäisevän huumetyön teemoista. Chattien teemat löydät pääsääntöisesti teemachattia edeltävänä päivän YAD:n Facebook ja Instagram -viestinnästä. Kanavalla työskentelee YAD Youth Against Drug ry:n työntekijöitä.
Serverin osoite: https://discord.gg/T9ZCgFS    
Avoinna: tiistaisin ja torstaisin klo 14-16

Sekasin Gaming 

Haluamme tukea ja rohkaista yhteisömme jäseniä löytämään itselleen seuraa serveriltä mm. Pelaamista hyödyntäen. Olemme järjestäneet useita peliturnauksia ja podcasteja. Ydinajatus on nuorisolähtöisyys. Kehitämme toimintaa nuorten tarpeiden pohjalta.

Sekasin Gaming hankkeessa työskentelee viisi vakituista ylläpitäjää, joista kolme ovat MIELI ry:n kuukausipalkkalaisia. Lisäksi ylläpitäjinä työskentelee keikkatyöläisiä jotka tekevät satunnaisia vuoroja ja paikkaavat sairastapauksia.

Ylläpitäjät ovat täysi-ikäisiä, valvovat serveriä ja pitävät sen nuorelle turvallisena ympäristönä. Ylläpitäjät voivat ottaa yhteyttä nuoreen huolen herätessä ja kertoa hyödyllisistä, jo tarjolla olevista palveluista, kuten Sekasin chat, tai ohjata nuoren tarvittaessa avun piiriin. Nuoret voivat halutessaan olla myös itse yhteydessä ylläpitäjiin. Kannustamme nuoria kuitenkin keskustelemaan serverin kanaville muiden käyttäjien kanssa. Havaintojemme mukaan jäsenemme löytävät tällä tavalla usein myös kavereita ja tutustuvat uusiin ihmisiin.

Sekasin Discordissa toimii ylläpidon lisäksi useita sitoutuneita, vapaaehtoisia moderaattoreita, joista iso osa on yhteisön omia jäseniä. Serverillämme on myös mahdollisuus päästä juttelemaan ammattilaisen kanssa asiakanavilla tiettyinä ajankohtina omista tai kaverin huolista.

Serverin osoite: http://discord.gg/sekasin    
Kanavat: Lukusia eri teksti ja puhekanavia, muun muassa Yleinen, Mielenterveys, Media, Päihteet, Ihmisuhteet, Pelit, Harrastukset, Seksi ja seksuaalisuus jne.   
Avoinna:  24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena viikonpäivänä.

Etsivä nuorisotyö Helsinki

Kello kahden aamukahvi juodaan yhdessä Hgin etsivien nuorisotyöntekijöiden kanssa puhe- ja tekstikanavilla aina maanantaisin ja torstaisin klo 14-16. Yhteyden etsiviin saa kirjoittamalla #kysy-etsiviltä -kanavalle, tai lähettämällä etsiville yksityisviestiä milloin tahansa.

Yhteisten kahvihetkien ohella nuoret voivat jutella kanavilla vapaasti keskenään arkisin klo 9-16. Lisäksi etsivät koostavat parhaat vinkit koronakauden tekemisistä kanavalle #etsivä-nuorisotyö-tiedottaa.

Serverin osoite: https://discord.gg/gzuy2jD    
Kanavat: #kysy-etsiviltä, #yleinen-lätinä, #etsivä-nuorisotyö-tiedottaa, #kuvat-ja-muu-taide...    
Avoinna: arkisin klo 9-16 (palvelin suljettu 07/2020)

NuortenTurku    

Tieto- ja neuvontapalvelua verkon välityksellä. Käytössä puhe- ja tekstikanavat. Serverillä tavattavissa kaksi NuortenTurun tietopalveluohjaajaa, NTjanni ja NTmari.

Serverin osoite: https://discord.gg/aMMt8v3    
Kanavat: #kesätyönhaku #asuminen #CV- ja työhakemukset #vapaa-aika ja harrastukset #raha ja talous #ehdotukset    
Avoinna: ke ja to klo 13-15