Skip to main content
Kuva koulutustilanteesta, jossa istuu ihmisiä.

Strengthening competence

One of the important tasks of Koordinaatti is to strengthen the skills and competences of youth work professionals. We have expertise in education and training as well as consulting services and projects in the field of youth work and youth information and counseling work, as well as in participation and influencing.

Koulutuksemme on kohdennettu  nuorisoalan toimijoille.  Tilaisuuksia voidaan järjestää sekä  paikan päällä että verkon välityksellä. Voit tilata meiltä myös tarpeiden ja toiveiden mukaisesti räätälöityä konsultointia nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden käynnistämiseksi ja kehittämiseksi.

Katso myös koulutus- ja webinaaritallenteita YouTube-kanavallamme. Tallenteiden avulla voit tutustua esimerkiksi Nutitilastot.fi-tilastointisovelluksen käyttöön. 

Tarvitsetko koulutusta tai konsultointia? 

Onko teillä tarvetta koulutukselle tai kaipaatteko sparrausta suunnitteilla olevaan tai jo käynnistyneeseen hankkeeseen? Onko palveluiden järjestämisessä kehittämiskohteita, joihin kaipaisitte apuamme? Kuntien hanketoimijat suunnittelevat ja toteuttavat palvelut paikallisista tarpeista ja lähtökohdista. Koordinaatti tukee nuorisoalan toimijoita paikallisesti toimivimpien ratkaisujen löytämisessä niin, että myös nuoria kuullaan ja osallistetaan mukaan. Konsultointi on tarpeen erityisesti alueellisten hankkeiden aloitusvaiheessa tai jo pidempään kestäneiden hankkeiden kanssa. 

Lähetä meille pyyntö koulutus- ja konsultointilomakkeella.

Vastaamme pyyntöihin mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään viiden työpäivän kuluessa. 

 

Nuorten tieto- ja neuvontatyöhön liittyvät koulutukset 

Käytämme nuorten tieto- ja neuvontatyön koulutuksissa European Youth Information and Counselling Agency ERYICAn eurooppalaisia koulutuskokonaisuuksia. Koulutuksia voidaan soveltaa kansallisiin koulutustarpeisiin suunnitellusti. Jokaiseen kokonaisuuteen kuuluu myös kouluttajakoulutus. Koordinaatti vastaa ja valvoo koulutuskokonaisuuksien laadukasta ja tavoitteellista järjestämistä Suomessa ERYICAn jäsenorganisaationa. Koulutuksen suorittaneet saavat ERYICAn todistuksen. 

YIntro – ensiaskeleet nuorten tieto- ja neuvontatyöhön 

Nuorten tieto- ja neuvontatyön peruskoulutus YIntro antaa hyvän perustan nuorten tieto- ja neuvontatyölle. Koulutus auttaa ymmärtämään nuorten tieto- ja neuvontatyön toimintaympäristön moninaisuutta ja tunnistamaan nuorten tiedontarpeet. Lisätietoa YIntro-koulutuksesta koulutusesiteestä sivun alaosassa.

Digital YIntro - digitaalisen nuorten tieto- ja neuvontatyön koulutus 

Digital YIntro -koulutuksessa syvennytään digitaaliseen nuorten tieto- ja neuvontatyöhön. Lisätietoja Digital YIntro -koulutusesiteestä sivun alaosassa.

Advanced YIntro - syventävä koulutus nuorten tieto- ja neuvontatyöstä 

Advanced YIntro on koulutus nuorten tieto- ja neuvontatyössä jo pidempään työskennelleille. Lisätietoja löydät sivun alaosasssa Advanced YIntro -koulutusesitteestä.

Jimmy - nuorille suunnatun tiedon välittäjä 

Jimmy - nuorille suunnatun tiedon välittäjä -koulutus on tarkoitettu nuorten parissa työskenteleville. Koulutuksen aikana osallistuja perehtyy siihen, mitä nuorten tieto- ja neuvontatyö on arjen nuorisotyössä esimerkiksi nuorisotalolla. Tarkempia tietoja löydät Jimmy-koulutusesitteestä sivun alaosassa. 

No results with the selected search options.